BLOG: Zakaj je koristno imeti VEČ portfeljev?

“Kdor več portfeljev ima, ta za svoj biznis dobro poskrbeti zna!” 😀

Mislim, da se ne motim, da se nas večina fotografov navdušuje nad večimi tipi IN stili fotografije. Sam si svoj vsakdanji kruh služim z družinsko fotografijo (nosečke, novorojenčki, otroci, družinice itd.) ter z občasnimi krsti in porokami, a mojo dušo najbolj napolnijo surealistična fotografija, kompozitna, HDR in podobna. V tem trenutku pravzaprav ugotavljam, da takšna, kjer se lahko malo bolj izživljam v Photoshopu, hehe. In znotraj vseh teh tipov fotografije so mi všeč tudi različni stili fotografije; črnobeli, izrazito barvni, high key, low key ipd. Kar je lepo je pač lepo! No, ampak, če si predstavljam, da bi vse te različne fotografije spokal v en sam portfelj – hmm ne vem, kaj bi si moje bodoče stranke mislile o meni mislile, verjetno bi bile malo zmedene :).

 

Zakaj je torej fino imeti več portfeljev?

  • ker si tako bolje najdljiv/a v našem iskalniku
  • ker si tako bistveno povečaš možnost pridobiti nove stranke
  • ker si tako pridobiš takšne stranke, kot si jih sam/a tudi najbolj želiš
  • ker si s tem močno povečaš svoj SEO (Search Engine Optimisation), kar pomeni, da je so tvoji portfelji bolje najdljivi tudi v Googlu
  • ker so tvoji portfelji tako vsebinsko in stilsko bolj prečiščeni in kot takšni uspešnejši pri pridobivanju novih strank
  • ker je lahko, če želiš, vsak tvoj portfelj ločena blagovna znamka
  • ker stranke ne utrujaš s fotografijami, ki jih ne želé videti
  • ker s tem pomagaš tudi WishCAM-u, da je bolje najdljiv v Googlu in zanimivejši preostalim fotografom (pomagaš soustvarjati skupnost)
  • ker je s tem WishCAM kot iskalnik zaradi dobrega izgleda splošno bolj zanimiv potencialnim strankam, tudi TVOJIM

Bolje najdljiv/a v našem iskalniku

Več kot imaš na WishCAM-u ustvarjenih portfeljev, več imaš z njimi v ozadju ustvarjenih “ključnih besed” in drugih parametrov, na katere te lahko iskalci v našem iskalniku “ulovijo”. Možnost, da te iskalci v našem iskalniku najdejo, se z vsakim dodatnim portfeljem ne samo podvoji, ampak pomnogoteri!

Pri nastavitvah portfeljev je pomembno to, da vsakemu ustrezno in natančno nastavimo kategorijo in podkategorijo, saj to zelo vpliva na iskalne rezultate v našem iskalniku. Če fotografiram npr. hišne ljubljenčke, potem glavno kategorijo nastavim na “živali”, podkategorijo pa na “domače živali” in poskrbim, da moj portfelj resnično vsebuje samo fotografije tega tipa.

Če podkategorijo nastavim na “Drugo”, moj portfelj pa je mešane narave, se bo le-ta veliko redkeje prikazoval med iskalnimi zadetki in še to običajno kot manj zanimiv zadetek. Celoviteje, kot vsebinsko izpolnim svoj portfelj ter je stilsko prečiščeni, bolje se bo odrezali v našem iskalniku in pri pridobivanju novih strank.

Če meniš, da med ponujenimi podkategorijami za tvoj tip fotografije ni ustrezne možnosti nam, prosim, to lahko javiš na info[@]wishcam.com in predlagaš ustrezno. Z veseljem jo bomo vključili v naš sistem!

 

Prečiščeni portfelji bistveno povečajo možnost pridobiti nove stranke

Kadar imaš več portfeljev le-ti radi kar sami stremijo k temu, da so vsebinsko in stilsko bolj prečiščeni, hehe. Tako lahko tvoje potencialne stranke z lahkoto preverijo samo tiste fotke, ki jih res zanimajo in jih ne utrujaš s tistimi, ki jih ne. Stilsko in vsebinsko prečiščeni portfelji so običajno lepši, izgledajo bolj profesionalno, dajejo občutek zaupanja in so zato tudi uspešnejši pri pridobivanju novih naročil.

 

Pridobiš stranke, ki si jih najbolj želiš

Vsebinsko in stilsko dodelani portfelji so kot naravni filter strank, ker se nanje “lepijo” le takšne, ki jim je točno takšen stil tudi všeč! Če stranke že v naprej vidijo, kar bodo ob koncu prejele in to ob koncu potem tudi zares prejmejo, so zagotovo tudi zadovoljne, tvoje delo medtem pa – predvsem manj stresno, hehe.

Na WishCAM-u lahko posamezne portfelje po želji tudi vklapljaš in izklapljaš. Kadar si pri svojem delu v naslednjih mesecih želim npr. več nosečniških fotografiranj, si svoje preostale portfelje (novorojenčke, otroke, družinice) z enim klikom lahko hitro začasno izklopim.

Vsak portfelj je lahko ločena blagovna znamka

Če želiš si lahko vsak portfelj oblikuješ v svojo blagovno znamko ali ločeno podjetje s popolnoma drugačnim opisom, stilom besedišča, kontaktnimi informacijami, različnim logotipom in/ali prikazno sličico, drugačnimi fotografijami itd. Z vsakim portfeljem lahko tako na svojstven način nagovoriš točno različne tipe strank. S poročnim portfeljem npr. neveste, z reportažnim npr. šefa kakšne oglaševalske agencije itd.

 

Več portfeljev močno ojača tvoj SEO – Search Engine Optimisation

WishCAM iz vseh portfeljev, njihovih opisov in nastavitev v ozadju izvleče vse ključne besede in stavke, ki so Googlu všeč in tako tvoj profil, kot tudi celoten WishCAM zaradi tega rangira višje. Več kot imaš portfeljev in celoviteje, kot so vsebinsko izpolnjeni, bolje bodo na Googlu najdljivi.

 

Kje in kako na WishCAM-u dodamo nov portfelj

Gumbek za dodajanje novega portfelja se nahaja v tvoji fotografski konzoli v meniju “Moji Portfelji” desno spodaj. Ob kliku nanj se najprej prikaže ekspres čarovnik za hitro ustvaritev portfelja. Ko s čarovnikom končaš lahko ta nov portfelj najdeš med svojimi preostalimi portfelji in ga po želji (priporočljivo) s klikom na gumb “uredi” še dodatno zapolniš z informacijami, cenikom ipd.

 

Pa uspešno ustvarjanje čim večih portfeljev! 😀


Avtor: Grega T. Bohinc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja