BLOG: Zakaj v portfelju imeti vsaj 30 fotografij?

Verjetno ste že opazili, da težimo k temu, da bi vaši portfelji vsebovali vsaj 30 fotografij. Pa to ni zato, ker bi bili žleht hehe, ampak, ker je to za vašo IN za našo skupno uspešnost zelo koristno!
Da malce razložimo ozadje te naše poteze…

Zakaj je fino v portfelju imeti vsaj 30 fotografij?

  • Prikažete več znanja in sposobnosti
  • Z več prikazanimi fotkicami delujete bolj zanesljivo
  • Lahko bolje prikažete zgodbo
  • Si povečate možnost, da vas stranke izberejo

Prikažete več znanja in sposobnosti

Z več fotografijami lahko enostavno bolje predstavite vaše znanje fotografije, tako v različnih svetlobnih pogojih, kot v različnih situacijah (poziranje, posnetki gibanja, dolge osvetlitve,…) in nenazadnje tudi znanje obdelave teh fotografij oz. post produkcije. Iskalci seveda posledično vidijo več vašega dela, več različnih stilov fotografiranja ipd. in se na podlagi tega lažje odločijo s katerim fotografom želijo sodelovati.

 

Z več prikazanimi fotkicami delujete bolj zanesljivo

Z več prikazanimi fotografijami svojim potencialnim strankam vlivate več zaupanja, sploh, če prikažetge tudi npr. več različnih obrazov/strank. S tem sporočate, da vam je zaupalo že več ljudi in si višate kredibilnost. To seveda ne pomeni, da potrebujete same različne obraze. Z več prikazanimi strankami pa vsekakor dajete veliko boljši vtis kakor, če naložite npr. 50 fotografij svojega brata ali sestre,  hehe.

 

Lahko bolje prikažete zgodbo

Fotografije ponavadi govorijo neko zgodbo, zato je dobro premisliti v kakšen vrstni red jih boste postavili, da to zgodbo tudi čim bolje predstavite. Za poročni dan npr. od nevestinega jutranjega urejanja do večerne zabave za razrezom tortice, pri fotografiranju npr. speedway-a od priprav motorja, do končnega slavja ob zmagi, hehe. V istem portfelju se lahko seveda ena zgodba konča in druga prične, s tem ni nič narobe. Fino je tudi kakšno izmed svojih najboljših fotografij postaviti na začetek, da takoj ujamete pozornost gledalcev. 

 

Si povečate možnost, da vas stranke izberejo

Če boste upoštevali dosedanje napotke bo vaš portfelj bolj zanimiv in privlačen. Posledično se bodo iskalci na njem dlje zadržali, tako o vas tudi več razmišljali in s tem se vam bodo povečale tudi možnosti, da se stranka odloči ravno za vas in vam pošlje povpraševanje.

 

Kakšen naj NE bo portfolio

Popolno obratno od vsega omenjenega je, da si naredite en sam portfelj in vanj namečete vse kar ste do sedaj lepega posneli, od posnetkov narave, koncertov, porok, otroških zabav in psa. Za nameček še pokažete cel razpon vaših veščin v Photoshopu in tako vaš portfelj nastane ena takšna “enolončnica”. Ja, saj je v njej res en kup izjemnih fotografij, a vaš gledalec težko oceni, kakšna je vaša specializacija, kaj dejansko ponujate. Iskalci fotografov ob danem trenutku običajno iščejo samo eno zvrst fotografije in izbrali bodo fotografa, ki se jim bo v tistem trenutku lahko “potrdil” z le-takšnimi fotografijami. 

Zato bodite pazljivi, da v istem portfelju ne mešate različnih zvrsti fotografije. Primer… stranka, ki išče fotografa za svojega novorojenčka, si želi pogledati vaše  fotografije novorojenčkov. Najbrž ji je prav malo mar za vaše umetniške akte oz. produktno fotografijo, ki jo imate tudi v arsenalu. A seveda ji slednje lahko pokažete in upamo, da ji tudi boste, le v drugem, ločenem portfelju, v katerem pa jih lahko recimo imate kolikor želite (no, 30 do 50 je nekako optimalno, hehe).

 

In kakšno rešitev vam ponuja WishCAM?

WishCAM vam ponuja brezplačno izdelavo večih portfeljev, kjer lahko vsakemu nastavite svojo kategorijo, tip in stil fotografije. Vsak portfelij lahko ima svoj opis, kontaktne informacije, lokacijo vašega delovanja ipd. Če želite lahko vsak portfelj oblikujete v povsem ločeno blagovno znamko, lahko pa vse vaše delo prikažete tudi pod eno blagovno znamko .. povsem po želji!

Dodaten portfelij lahko zmeraj ustvarite s klikom na gumb “+Dodaj portfelij”, ki ga najdete v svoji fotografski konzoli v meniju “Moji Portfelji”.

Zaradi vsega v tem članku omenjenega smo se odločili, da je minimalno zahtevano število fotografij v portfeliju 30. S tem skrbimo, da se VI na našem portalu dobro predstavite svojim potencialnim strankam ter, da tudi WishCAM deluje in izgleda dobro. 

Fotografije zelo enostavno naložite preko sistemskega uploaderja ali pa jih enostavno povlečete v brskalnik (drag and drop).

Po uploadu lahko vrstni red fotografij enostavno preoblikujete. Željeno fotografijo s klikom enostavno primete in prenesete na željeno mesto. Simpl! 🙂

Fino je, to sicer lahko storite tudi kadarkoli kasneje, da svoje fotografije ustrezno preimenujete in jim dodate ključne besede (keywords), saj naš iskalnik išče tudi po le-teh. To enostavno naredite tako, da v oknu z naloženimi fotografijami zamenjate pogled v “listni pogled”  in že lahko pričnete z vnašanjem.

Za dokončanje portfelja enostavno sledite korakom in ob koncu s klikom na gumb objavi desno zgoraj aktivirate (objavite) svoj portfelj v našem iskalniku.

 

To je to! Želimo vam veselo izdelovanje vaših portfeljev. 😀

 


Avtor: Grega T. Bohinc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja