Delavnica koncertne fotografije s Sašo Huzjakom – PRIJAVE V TEKU!

POZOR POZOR! Pred nami je spet ena ful kul delavnica! 😀 Zadnji vikend v septembru organiziramo dvodnevno delavnico koncertne fotografije z legendarnim koncertnim fotografom Sašo Huzjakom! Če pa kdo ve, kako fotkat koncerte, pa je to Saša! Tega enostavno ne smete zamuditi! 😀

Te zanima fotografiranje koncertov, mogoče festivalov, ali pa raznih dramskih predstavitev, plesa in podobno v low-light pogojih?
Nekaj si  že fotografiral/a, nekaj opreme že imaš, pa bi želel/a še kakšen nasvet, malo razširiti svoje znanje low-light fotografije?
Ali pa že obvladaš kakšen drugi fotografski žanr, pa bi se sedaj rad/a podal/a v bolj temačne prostore, predvsem bolj “glasne”? 😀

Potem pa zapiši v koledar datuma 28. in 29. 9. 2019, saj se bo takrat odvijala dvodnevna delavnica koncertne fotografije z glasbenim fotografom Sašo Huzjakom, ki je na sceni že več kot 10 let!

Pred kratkim smo ga gostovali tudi v našem WishCASTu, prisluhnite mu! 🙂
>>> https://wishcam.com/blog/wishcast/wishcast-koncertni-fotograf-sasa-huzjak

 


KAJ: Delavnica koncertne fotografije
KDAJ:  28. in 29. september 

KJE:   Maribor
KAKO:  teorija, praksa (fotografiranje dveh koncertov), foto kritika
CENA:  150 Eur/osebo (135 Eur za člane WishCAMa)
MENTOR:   Saša Huzjak (www.sasahuzjak.com)


Kaj bomo počeli?

Sobota bo razdeljena na teoretični (dnevni) in praktični (nočni) del.

V teoretičnem delu bomo najprej na hitro osvežili osnovno znanje o (digitalni) fotografiji – ekspozicijski trikotnik, fokalna razdalja in podobno.

Nadaljevali bomo s specifikami fotografiranja koncertov. Dotaknili se bomo o fotografske opreme, osnovnih in naprednih nastavitev na fotoaparatu, merjenju svetlobe, kompozicijskih osnovah, trikih za dobre motive, pridobivanju fotografskih akreditacij, osnovnih pojmih v žargonu koncertne fotografije, fotografskem bontonu, kaj se na koncerti sme in kaj ne itd.. Rekli bomo tudi kakšno o Lightroomu, nekako najširše uporabljenem programu za katalogizacijo in obdelavo fotografij.

Na sobotni večer pa bomo vse, kar smo slišali (in še kaj), preizkusili še v živo! V legendarni mariborski Dvorani Gustaf bomo fotografirali koncert dveh domačih glasbenih skupin – Okttober in Madame Brumowski!

Po koncertu bo vsak udeleženec lahko naredil selekcijo svojih najboljših fotografij ter jih 5 obdelanih predal Saši za naslednji dan delavnic. Po želji boste lahko oddali tudi RAW formate izbranih fotografij, za kasnejšo skupno obdelavo skupaj s Sašo.

V nedeljo se bomo (nenaspani – hej, to je pogosto življenje koncertnega fotografa!) najprej dobili na nujni kavici, potem pa skupaj preglede Sašu poslane fotografije, jih pokomentirali in ugotovili kaj so bile glavne težave, kaj je bilo dobro, kaj bi lahko naslednjič lahko naredili boljše in morda kakšno fotografijo še na licu mesta v Lightroomu ali Photoshopu še izboljšali. 😉

 

Kaj NE bomo počeli?

Na delavnicah se NE bomo učili osnov fotografije, kot je obvladovanje svetlobnega trikotnika, osvetlitve, kaj je zaklop, kaj je ISO ipd. Prav tako se ne bomo učili uporabe bliskavic, saj teh v koncertni fotografiji praviloma ne uporabljamo. Delavnica koncertne fotografije je namenjena predvsem tistim, ki že imajo osnovno znanje fotografije ter znajo ob manual mode že vsaj delno uporabljati tudi polavtomatske napredne funkcije fotoaparata, kot so aperture, shutter priority mode itd.

 

Za koga je delavnica primerna?

Delavnica je primerna za vse, ki si želite se v vodenem in kontroliranem okolju ali prvič preizkusiti v koncertni fotografiji, ali pa enostavno nadgraditi svoje obsteječe znanje. Veliki, mali, mladi ali stari, vsi ste dobrodošli! 🙂

 

Kaj boste od delavnice odnesli?

Cilj delavnice je, da boste z osvojenim znanjem lahko varno in nemoteče znali pofotografirati koncerte, festival, dramsko ali plesno predstavitev v low-light situaciji ter domov prišli s posnetki, na katere boste ponosni, jih z veseljem pokazali ter z njimi seveda zadovoljili tudi vaše stranke.

 

Kaj potrebujete s seboj?

Na praktičnem delu zvečer (koncertu) je nujno imeti fotoaparat in vsaj en objektiv. Zaželjeno je seveda imeti več različnih objektivov, čim hitrejših, torej kakšen prime s široko zaslonko (f/1,8 ipd.), ni pa nujno. Zaradi selekcije in obdelave izbranih fotografij pa je nujen osebni računalnik (laptop), tablica ali kaj podobnega.

 

Urnik

Urnik je še v pripravi, več informacij kmalu. Soboto si v glavnem rezervirajte za delavnico! Predavanje bo po sklopih z vmesnimi odmori za malico, kosilo, kakšen cigaret ipd.

 

Cena

Cena delavnice je 150 Eur/osebo, lahko pa si pridobite popust!

  • Prijava v paru – 10 Eur popusta/osebo (torej povabi prijatelja)
  • Imaš na WishCAMu objavljena vsaj dva tipsko različna portfelja – 15 Eur popusta

Popusti SE seštevajo!
Udeleženci delevnice prejmejo še našo WishCAM majčko! 

Prijave

Prijave na delavnico sprejemamo do srede 25. septembra. Na voljo je samo 15 mest, zato le pohitite s prijavo! 🙂

Na delavnico se prijavite preko e-pošte. Na workshops@wishcam.com nam pošljite e-pošto, kjer v zadevo (subject) napišete: “Prijava na delavnico – Koncertna fotografija s Sašo Huzjakom”, v besedilo pošte pa:

  • Vaše ime in priimek ter starost
  • telefonsko številko in e-poštni naslov
  • če se prijavljate sami ali v paru (in podatke te osebe)
  • vaše fotografske izkušnje (čisto na kratko)
  • zakaj se udeležujete delavnice in kaj bi radi od nje odnesli
  • po želji še kakšno vaše osebno sporočilo

Po poslani e-pošti vam bomo povratno potrdili prijavo ter posredovali podatke o plačilu, ki bo možno le z direktnim nakazilom (spletna banka, UPN obrazec itd.).

 

Woop woop! Se že veselimo druženja in učenja z vami! 😁😁

Lepo bodite!
Saša in WishCAM-ofci!


Avtor: Grega T. Bohinc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja