Kvalitetna produktna fotografija – Zakaj je pomembna?

Fotografija na naslovnici: Yury Gulakov

Dobra produktna fotografija oz. profesionalno fotografiranje izdelkov

Dobra produktna fotografija je izrednega pomena. Podjetja, ki stremijo k oglaševanju svojega prodajnega programa, prej ali slej potrebujejo kvalitetno in profesionalno fotografiranje izdelkov. Najpogosteje so fotografije namenjene izdelavi spletnih strani in spletnih trgovin ter za razne tiskovine.

Produktna fotografija vliva potencialnemu kupcu zaupanje

Potencialnega kupca najprej pritegnejo kvalitetne fotografije. Vizualno lepa in profesionalna produktna fotografija izdelka je prvi stik z morebitno stranko, ki si pozitiven ali negativen vtis ustvari že v manj kot tretjini sekunde. Zato je največkrat ravno produktna fotografija tista, ki odloča o tem, ali bo stranka izdelek dejansko kupila, ali pa se mu bo izognila. Tako, kot se estetsko lepi in dizajnersko dovršeni produkti prodajajo bolje, saj dajejo vtis kvalitete, zdravega ipd., se tudi lepo pofotografirani izdelki prodajajo bolje . Kar 93% potrošnikov pa meni, da so dobre fotografije bistvene pri njihovi odločitvi o nakupu.

Fotografije: FO2 fotografija


Vsi produktni fotografi na WishCAMu

Je ključ do uspešne prodaje

Lahko bi rekli, da je ravno dobra produktna fotografija ključ do uspešne prodaje. Kvalitetne fotografije izdelkov izboljša izgled, ugled in kredibilnost spletnih strani ter celotne znamke ali podjetja. Kvalitetne fotografije izdelkov pospešujejo prodajo, kar si praktično želi vsak podjetnik. Spletne strani, ki imajo kakovostne produktne fotografije ter možnost povečanja le-teh (zoom), so pri prodaji kar za 60% uspešnejše kakor tiste, kjer fotografije ni možno povečati. Dejstvo je tudi, da če so fotografije konkurence privlačnejše, se bo stranka odločila za nakup pri njej.

Kvalitetna produktna fotografija

V tem članku boste izvedeli, kje najti profesionalne in preverjene fotografe za fotografiranje izdelkov in kakšne so njihove okvirne cene ter, kaj vpliva na ceno fotografiranja izdelkov.  (INTERNI LINK)

Pomembno je, da fotograf, ki se ukvarja s produktno fotografijo, razume cel postopek. Obvladati mora pravilno osvetlitev (vseh materialov ne osvetljujemo na enak način), izbrati primerno ozadje oz. materiale v ozadju, kompozicij, ostrino, barve, stil in druge tehnične ter artistične lastnosti. Profesionalno fotografiranje izdelkov na enobarvnih ali transparentnih ozadjih se največkrat izvaja v fotografskih studiih, z drugačnimi ozadji pa tudi na izbranih lokacijah ali celo na prostem.

Fotografija: MK Fotografija


Vsi produktni fotografi na WishCAMu

Medij z najhitrejšim prenosom informacij

Produktni fotografiji tej zvrsti fotografije včasih rečemo tudi komercialna fotografija, saj se primarno uporablja za namene trženja in je namenjena promociji in prodaji. Raziskave pričajo, da je  fotografija dejansko zmožna v pičlih 50 milisekundah povedati toliko, za kar bi potrebovali kar 1000 besed. Človek si veliko hitreje ustvari dober vtis ob pogledu na lepo fotografijo, kakor ob prebiranju opisa. Fotografija je medij, ki v najkrajšem možnem času preda največjo količino informacij, zato je izredno pomembno, kakšna je njena kvaliteta.

V prihodnjih objavah bomo razkrili povprečne cene fotografiranja izdelkov in storitev v Sloveniji.

In zaključek, zakaj je dobra produktna fotografija pomembna?

Dobra produktna fotografija je ključnega pomena za uspešno prodajo, saj kupcem vliva zaupanje, veča kredibilnost znamke in podjetja ter krepi interakcijo s kupci. Rezultat dobre produktne fotografije je manj nezadovoljnih strank, saj le te tudi prejmejo izdelek takšen, kot je prikazan na fotografiji, v pravih barvah itd. Profesionalno fotografiranje izdelkov oz. fotografije v kupcu ustvarjajo dober prvi vtis in tudi povečujejo možnost sodelovanja z drugimi podjetji. Podjetniki, ki uspešno oglašujejo in prodajajo izdelke se vpliva produktne fotografije dobro zavedajo. Kvalitetno in profesionalno fotografiranje izdelkov je prava odločitev za vsakogar, ki želi povečati svojo prodajo.

Fotografija: Isa Gauvin Photography


Vsi produktni fotografi na WishCAMu


Avtor: Grega T. Bohinc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja